Alergie.

Dobry den. Mam dotaz. Trpim 12 let na chronicky zanet mocaku .Kazdou chvily mam jine leky. Dle posledni kultivace cotramixazol. Nemam zadnou alergii . Ale presto mam strach z anali. soku. Z leku. Dle letaku.Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel u žádného léku nelze předem vyloučit riziko alergické reakce. Ani laboratorní metody k vyloučení alergické reakce nejsou zcela spolehlivé. Často může být reakce neimunologického charakteru /např. porucha nějakého enzymu/, kdy se o alergii nejedná, i když projevy jsou velmi podobné. Kupte si v lékárně nějaké antihistaminikum /Zyrtec, Xyzal, Claritine.../ a při nějakém podezření na počínající reakci - svědění, horkost, kožní projevy..., si můžete vzít i 2 tablety najednou a lépe vždy následně vyhledat lékařskou pomoc

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x