Alergie?

Mám dotaz ohledně mého syna(5let)Je to cca týden co prodělal střevní virozu s průjmem bez zvracení,užíval Enterol cca 4dny,dáváme lactobacílky a stravu má ještě dietnější.Včera a dnes vždy venku na vycházce,se mu najednou začne osypávat na hřbetech rukou,na ušních boltcích a tvářích-pupínky,nejprve bílé pak červené.Doma jsem podala Fenistil kapky a stav se upravil.Na žádné květiny venku nesahal,pouze na klíče a kovovou branku.Nové potraviny a ani koření také neměl.Stále ještě dodržujeme dietu-pečivo,černý čaj,světlé maso,mrkev.Nikdy žádné problémy neměl.Může se jednat o potravinovou alergii?Zaráží mě,že se to doma nestane pouze venku.Dá se říci,z čeho by to mohl mít? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Potíže Vašeho syna mohou mít mnoho příčin. Zkuste vysledovat, zda se jeho potíže vyskytují v návaznosti na nějakou konkrétní činnost či potravinu, kterou dostal (nejlépe, když budete vést záznam potíží). Jestliže se po podání Fenistilu stav upravil, mohlo by se jednat o projevy alergického původu, je tedy vhodné vyšetření alergologem, pro kožní výsev i kožním lékařem. S pozdravem MUDr. Ondřej Kyselák

MUDr. Ondřej Kyselák
MUDr. Ondřej Kyselák

Specializace: Alergologie a klinická imunologie
Pracoviště: Alergologická a imunologická ambulance Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x