Alergie a noční dušení 2

Dobrý den, dnes ráno jsem pokládala dotaz ohledně alergie a nočního dušení. Manžel podstoupil sérii vyšetření (viz. příloha) a bylo mu řečeno, že mu nic není a výsledky má v pořádku. V momentě, jak se zmínil o kouření, tak mu řekli, že mu něco je, což mi nedává smysl, když ve výsledcích nic nebylo.

Odpověď odborníka:

Dobrý den budu se pouze vyjadřovat k přiloženému nálezu, nakolik manžela neznám. Dle vyšetření a potíží, které manžel uvádí a i fakt, že je sledován v alergologické poradně bych se přiklonila k tomu, že manžel má astma bronchiale a mel by mít adekvátní léčbu, což jsou minimálně inhalační kortikoidy plus tzv. úlevová léčba - kterou užije v případě náhlých potíží jak tomu bylo i nyní. Bude-li užívat pravidelně inhalační kortikoidy dojde ke zlepšení a úlevovou léčbu nebude potřebovat. Určitě ale kouření tomuto onemocnění neprospívá. Bylo by velice prospěšné se uvedeného návyku zbavit,

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: