Alergie a nosní mandle

  • Dotaz od: Ivana Brandysová
  • Publikováno: 28.5.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, ráda bych se zeptala na mého 4letého syna. Již od září navštěvuje MŠ, nyní poslední dobou se mu neustále opakuje a vrací rýma (hustá žlutá) a kašel. Od naší paní doktorky máme doporučení na alergologii (po krevních testech zjištěný větší počet imunoglobulínů) a na nosní mandle. Zatím jsme objednáni na alergologii (termín máme až za 2 měsíce), ale na mandle jsme se zatím neobjednali, protože před vyšetřením by měl být alespoň 14 dní bez potíží a zdravý, což se nám zatím nedaří. Chtěla jsem Vás poprosit o radu, zda máme nejprve podstoupit alergologické vyšetření a teprve potom podle výsledků ještě nosní mandle, nebo se mám raději na ností mandle objednat ještě před vyšetřením u alergologa???? Jde mi o to, abychom např. zbytečně neostranili mandli v případě alergie nebo naopak. Budu moc ráda, když mi alespoň stručně odpovíte na můj dotaz. Přeji pěkný den a budu se těšit na Vaši odpověď. Ivana Brandysová

Odpověď odborníka:

Odstranění nosních mandlí bych tak jako tak spíše doporučovala .Velice často v tomto věku jsou zvětšené nosní mandle příčinou opakovaých infekcí a zánětů středního ucha.I když se prokáže alergie, není odstranění mandlí na závadu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: