Alergie a očkování

Dobrý den, děkuji paní doktorko za odpověď na dotaz ohledně alergické reakce na amoxicilin - syn (3 roky). Jak jsem psala, jsme momentálně v zahraničí a lékaři nám doporučují očkovat proti chřipce. Já nejsem příliš zastáncem přílišného očkování takto malých dětí, hledám tedy širší spektrum názorů. Je toto očkování vhodné a pokud ano za jak dlouho po prodělané alergické reakci na amoxicilin. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, osobně bych u tak malého dítě očkování proti chřipce nedoporučovala. Odstup od alergické reakce na amoxicillin bych volila alespoň měsíc. V době očkování by mělo být dítě zcela zdravé.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: