Alergie na ampicilin

Dobrý den, je mi 35, od dětství mám v kartě alergii na Bromhexin a Ampicilin... Nedávno mi při zánětu dutin lékařka říkala, že je škoda, že nemůžu ampicilinová antibiotika a s přibývajícími léty bude problém stále větší. Je možné, že by se po letech alergie ztratila? Je možné se někde otestovat? Ptal jsem se našeho obvoďáka, ale ten říkal, že tohle pacienti běžně neřeší a že on to rozhodně zkoušet nebude.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při lékové alergii se dají vyšetřit 2 typy reakce - dá se vyloučit časná a oddálená přecitlivělost. I když tato vyšetření vyjdou negativní, nedá se vyloučit jiný typ reakce /neimunologický, nealergický/, který vyvolal nežádoucí účinek po léku.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: