Alergie na bílkovinu kr.mléka-můj syn 21.měsíců

dobrý den,syn 21měsíců,por.váha 3,1/51cm,od narození-exem, nadýmání,jinak zdráv,plně kojen do 15.m,2týd.přikoj.+příkrm mrkev,bramb.(zde zácpovitá stolice.Poté Nutrilon HA(odmítá),Sunar,postupné zaved.všech potravin (mléčné výr.,zel,ovo,kaše,obiloviny,maso,č.čočka,bramb,rýže,těst,vejce,máslo,pečivo,piškoty,růz.lupínky,kuk.chleby,rostl.tuky,oleje,v mírné formě koření-majoránk,oreg,libeč,bazal,sůl.Až nyní mírně/med,ořechy,kys.ovoce,rajče,česnek,cib/ Od této doby-až doposud 1-2x/den velké kaš.průjmy i řídké.V 17.m=obrovské 5h zvracení co 15min,až krve,horečka,dehydr.=hospitalizace,výsledek=neinf.průjem,nedělali jiné testy,alergii na BKM vyloučili(že se projevuje ihned,opět dali Sunar=zvracení,průjem.Ve 20měs:obvodní-test=potvzení alergie na BKM,lepek ne.Dala Bebu HA+vysazení ml.potravin, mimo zakysaných jog.=průjem,opět zvracení.Změna na Nutrilon Alergy Care+vysazení všech ml.potravin=stále průjem 1-2dny(máme 2týdny).Sama jsem vysadila i Nutrilon,kaši k pití na noc dělám jen z vody+Bio vícezrn.neml.kaše.Dnes výška 78cm/9kg,exem zhoršení!Doplněk Sanostol(líže doma omítku).Stav trvá celkem půl roku.Co poradíte prosím dále,jsem vyčerpaná a bojím se,že bude alergický nakonec i na lepek.Děkuji mnohokrát!!P.U.Ostrava

Odpověď odborníka:

Dobrý den, napadá mě nasadit fyziologické střevní bakterie (Lactobacillus, Bifidobacter..vhodné přípravky poradí v lékárně) k úpravě střevní flóry. Kravské mléko a výrobky z něj raději nepodávat, ale lze zkusit kozí a ovčí mléčné výrobky, případně mléko. Opatrně s česnekem (dráždivý), opatrně s cibulí (nadýmá), opatrně s vejci (může být alergie..), ořechy (alergizují a bývají na ně často alergie). Kdybyste chtěla přesně vysledovat, co syna dráždí k průjmům, musela byste nasadit dietu "od začátku" = vysadit vše a první dva až tři dny podávat jen rýži a mrkev (na tyto potraviny opravdu alergie nebývá), pak co 2 až 3 dny přidávat PO JEDNÉ další potraviny. Jedině tak můžete zjistit, po čem se průjem objeví. V alergolgoických testech nemusí vždy vyjít pozitivní test na bílkovinu kravského mléka, a i tak na ní dítě může být alergické - jedná se o imunogický mechanismus , který se běžnými laboratorními metodami neprokáže. Doporučuje se potom opravdu striktní dieta bez BKM, z mléčných přípravků lze zkusit Neocat - zde je bílkovina mléka naštěpena již téměř na aminokyseliny, které již nejsou schopné vyvolat alergickou reakci. Důležité je i vyšetření na vyloučení celiakie.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: