Alergie na bkm

Dobrý den,před časem jsem se dotazovala na neklidné spaní mé dcerky a zažívací potíže.Porodní váha byla 2590g a 46cm.Dnes v 8 týdnu je váha 4500g a 53cm.Po návštěvě u mé pediatričky bylo vysloveno podezření na reflux nebo ABKM.Z důvodu: ublinkávání // bolest bříška - častá stolice(většinou do zelena) // lehký ekzem na obličeji - původně to vypadalo na potničky.Dcerka však velmi dobře prospívá.A na základě konzultace s ostatními rodiči,mi dokonce přijde její neklid a ublinkávání zanedbatelné.To,co mě zneklidňuje,je častá stolice - krmím cca 9 x denně a téměř pokaždé je v plínce stolice.Největší "nadílku" tam má naše malá tak 3 x denně -ráno// pak kolem 15,00 hod a večer před koupáním(19,00-20,00) - to většinou bývá standardní barva i složení.V ostatních časech je tam něco málo a většinou zelené(někdy je to jen vodové,někdy se strávenými zbytky).Já trpím Crohnovou chorobou.Mám ji nechat vyšetřit na gastru?Nebo mám zkusit bezblémčnou dietu??Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jako první vyšetření bych zvolila vyšetření stolice kvůli vyloučení infekce, ultrazvuk břicha, který umí odhalti reflux (na nějž má Vaše pediatrička podezření) a případně odběry krve. Nepíšete, zda je vaše dcera plně kojená nebo dáváte umělou výživu. Pokud by byla výše uvedená vyšetření negativní a Vy kojíte, zkuste bezmléčnou dietu u sebe.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: