Alergie na kondom

Dobrý den, mohu se Vás pozeptat zda by se mohlo jednat o alergii na kondom ( latex )... měl jsem styk s přítelkyní ( cca 2 dny ) a po použití kondomu za cca 2 hodinky se mi na žaludu objevila vyrážka, která nesvědí, nebolí, jen jsou to takové zarudlé tečky, které lehce vystupuji na povrch a někdy jsou suché a ,, loupou se ,, ( nevím jak to lépe napsat. ). nikde jinde se nic neobjevilo.... jinak nyní to oplachuji pouze vodou a poučívám canesten... budu rád za vaši informaci, případně radu...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není vyloučené , že příčina může být v alergii. Je důležité sledovat, zda se pupínky objevují opakovaně po použít kondomu, pozorovat zdali nevadí kontakt i s jinými pomůckami z latexu - gumové rukavice... Alergie na latex se dá vyšetřit z kožních testů i z krve. Není vyloučeno, že se může jednat pouze o podrážděnou pokožku, možná je i infekce.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: