Alergie na léky

Dobrý den pane doktore, již 3 týden se léčím na zánět dutin + zánět středního ucha. Ve středu 8.4.2015 jsem dobrala druhé balené ATB Amoksiklav ( celkem 24 tablet ) + beru Sinupret, Dasseltu ( také beru druhé balení, čili 13 tabletu vždy večer ) a minulý týden mi lékařka na ORL předepsala nosní kapky s kortikoidy Avamys, neboť čelistní dutiny na snímku RTG byly pořád zastřené. Od soboty ( 11.4.2015) pozoruji vyrážky po těle ( viz přílohy ) nejdříve jsem to zjistila na hrudníku, poté na vnitřní straně rukou u zápěstí a na nohou. Může jít o alergickou reakci ( ikdyž již ATB neberu ) na některý z léků? Jinak ještě pravidelně užívám tablety na tlak Betaxol a antikoncepci na upravení zvýšeného testosteronu Belaru 4 měsíc. Je nutná konzultace u kožního lékaře? Děkuji moc a přeju krásné pondělí

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel se někdy reakce na ATB objevují i s několikadenním zpožděním. Pokračujte v užívání Dasselty.Nelze vyloučit reakci i na další užívané léky, konsultace s alergologem by byla více než vhodná.

MUDr. Jindřich Lahovský
MUDr. Jindřich Lahovský

Specializace: Alergologie a klinická imunologie
Pracoviště: Ordinace pro alergologii a lékařskou imunologii, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x