Alergie na léky

Dobrý den,je možné,že i když nejsem žádný alergik tak už jsem po druhé a hned po nasazení po sobě dostala aler.reakci na léky?Prvně to byl escitalopram a po druhé asentra.Jsem z toho uplně zoufalá a nechápu to.A přitom mi oba léky sedly po jiné stránce.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel tyto reakce jsou možné i u lidí jinak alergicky nereagujících. Je třeba ale vzít v úvahu, že část reakcí nejsou alergie ale nežádoucí účinky jiného typu.

MUDr. Jindřich Lahovský
MUDr. Jindřich Lahovský

Specializace: Alergologie a klinická imunologie
Pracoviště: Ordinace pro alergologii a lékařskou imunologii, Praha

Poradna uLékaře.cz

bagr

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: