Alergie- na léky?

Dobrý den, je to půl roku, co jsem se začala léčit na vysoký tlak.Tlak je v pořádku, dokonce mi naprosto vymizely záchvaty migrény, které trvaly posl. dobou i 3 dny(!), což je výborné, ale bohužel se objevily jiné problémy, které jsem až po čase začala přičítat právě lékům na tlak-jako jejich vedl. účinky..?Vodnatá rýma, která způsobuje dráždivý kašel, slzím a vše se opakuje denně tak v intervalech 2 hodin. Je to sice stále lepší než vys. tlak a záchvaty migrény, ale krom toho, že to dost znepříjemňuje život, bohužel jsem kvůli tomu nemohla před měsícem absolvovat operaci, protože byl problém s celkovou narkózou i následným hojením- kvůli té vodn. rýmě i záchvatům kašle. Prášky mi byly už 2x vyměněny, nejdřív jsem brala Triasyn, pak několik měs. Prestarium neo forte a teď asi týden Lokren, potíže jsou stále stejné.. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den jednak může jít opravdu o alergii /přectlivělost/ na léky na vysoký tlak, ale několikanásobné měnění léků tuto pravděpodobnost podstatně snižuje. Mnohem pravděpodobněji by mohlo jít o projevy slizniční alegie, která se může objevit v jakémkoli věku života člověka. Navstivte proto alergologii na podrobnější testy, pokud by se jakákoli alergie vyloučila, alergolog vám poradí další postup nebo doporučí nejvhodnější lék na hypertenzi - po poradě s internistou. Alergologové mají většinou také velký přehled i o alergiích na léky - takže jej určitě navštivte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: