Alergie na mořské plody

Dobrý den, Před necelým půl rokem se mi udělalo špatně po salátu z krabích tyčinek, snědla jsem odpoledne několik chlebíčků a večer vypila sklenku vína.Druhý den se mi hned ráno udělalo strašně špatně, měla jsem průjem a zvracela, neudržela jsem v sobě ani vodu, dostala jsem zimnici a následně teplotu asi 38°C, motala se mi hlava a viděla jsem rozostřeně. snědla jsem několik tablet živočišného uhlí a během dne postupně problémy ustupovaly. Nevolnost sem připisovala zkaženým krabím tyčinkám. Jenže teď o víkendu se mi stalo úplně to samé, k obědu jsem si dala sushi a nějaké mořské plody, předpokládám, že byly v pořádku, protože nikomu jinému se špatně neudělalo, večer sem si dala s přáteli 2 piva. V neděli ráno sem prožila to samé, jako tehdy po požití krabích tyčinek. Přes týden ryby většinou nekonzumuji, ale o víkendu poměrně často. Občas mě trápí průjem nebo nevolnost, připisovala jsem to špatnému zažívání, ale po těchto zkušenostech se chci zeptat, jestli je možné, že se jedná o alergii na ryby nebo mořské plody, která by se po konzumaci alkoholu ještě zhoršovala. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, alergii na ryby dle Vašich příznaků nelze vyloučit, určitě bych doplnila alergologické vyšetření. Kombinace s alkoholem je vždy riziková, Alkohol působí jako histaminoliberátor, to znamená že podporuje vznik alergické reakce.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Poradna uLékaře.cz

bagr

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chcete si otestovat partnerovu plodnost? Máte možnost
Články: Chcete si otestovat partnerovu plodnost? Máte možnost
Toužíte po miminku a ráda...
Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Články: Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Alergie mívá různé projevy...
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: