Alergie na seminární tekutiny

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou týkající se alergie. Po objedvení alergie jsem šla na testy a vyšlo to negativní. Bylo mi doporučeno užívat každý den po dobu měsíce prášky na alergii, ani to neppomohlo. Alergie se objevila v době seznámení s partnerem, nemůže to být alergie na seminální tekutiny, projev mám v červených skvrnách , svědivých po těle kromě zad a hrudníku? Jak se tato možnost dá zjistit, jaké testy?Děkuji moc za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může jít o jakoukoli alergii, měla byste být velmi podrobně vyšetřena vaším alergologem. Po vyloučení všech možných alergických příčin (včetně alergologických kožních testů ) by připadala v úvahu třeba i alergie na tuto složku - jak uvádíte ve svém dotazu, ale popravdě nevím, kam přesně byste spadala - zeptejte se potom svého alergologa (nejspíše na specializované centrum poruch plodnosti, i když o plodnost zde nejde ...jejich seznam: http://www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra). Tam však můžete jít až po vyloučení všech příčin jiných -alergií i jiných kožních a celkových onemocnění. Nejlepší je začít s ale tzv expozičním testem: zkuste prostě vyloučit styk spermatické tekutiny partnera s vaším tělem - ochrana kondomem a to dlouhodobě (několik měsíců, aby se tělo mohlo zase zadaptovat a zareagovat). Kdyby "alergie" vymizela, můžete se více přiblížit odpovědi na tuto svízelnou otázku. Pokud nezmizí, je vhodné velmi podrobné vyšetření vašeho zdravotního stavu, protože za vyrážkou prostě nemusí být jen alergie. Začněte proto u obvodního lékaře, svěřte se mu s touto záležitostí, předložte výsledky předchozích vyšetření a on vás již odešle ke specialistovi (kožní lékař by určitě pomohl ke stanovení diagnosy).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: