Alergie na sperma

Dobrý den, Trpím záněty močového měchýře a pálení v pochvě. Vysledovala jsem si, že se problém vyskytuje vždy, když se do mě přítel udělá.Na gynekologii bylo vždy vše v pořádku. Obvodní lékař mi vždy napíše antibiotika a pošle domů s tím, že jestli budu mít znovu problém, tak ať se zastavím, že mi dá jiné antibiotika. Cca před třemi lety jsem byla na vyšetření na urologii a tam mi bylo řečeno, že mi zánět vyvolává nějaká bakterie, kterou jsem léčila též antibiotiky. Když se snažíme o miminko, problém se zase objeví a pomyšlení na užívání antibiotik mi zvedá žaludek. Děkuji za radu...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se vždy reakce objevuje po kontaktu se spermatem, nelze vyloučit možnost postkoitální infekce, ev. možnosti i alergické reakce na sperma. Po pohlavním styku doporučuji vždy se vymočit, důkladně omýt. Doporučovala bych i vyšetření partnera. Zkuste pravidelně užívat vysoké dávky probitik např. Dophillus women - 2-3 tobolky za den s jídlem. Pokud se i tak recidivy uroinfekcí budou opakovat doporučovala imunologické vyšetření. Alergie na sperma se dá vyšetřit, např. v testu aktivace bazofilů.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: