Alergie na sperma a zároveň na latex ? + možnosti léčby ?

Dobrý den , s přítelkyní máme problém se kterým si nevíme rady . Problém se týká sexu a nejspíše alergie . Jde o to , že při nechráněném pohlavním styku po mém vyvrcholení se přítelkyně vždy celá "osype" má svědivou vyrážku po celém těle a pálí ji pochva , při ejakulaci mimo pochvu např, na břicho se po pár minutách objeví pupínky jako po popálení kopřivou a svědění se rozšíří opět po celém těle . Vyrážka mizí až po několika hodinách , někdy i dnech . Zatím ji mazala kortikoidy . Ještě bych měl dodat , že přítelkyně má trvalý atopický ekzém kolem předloktí. Já mám běžnou alergii na pyl,roztoče + astma. Potíže se opakují při každém mém nechráněném vyvrcholením . Při chráněném pohlavním styku s latexovým kondomem je situace o poznání lepší avšak po aktu nebo i v průběhu , začne partnerku pálit a svědit pochva , ikdyž je stále vlhká . Pár symptomů by nasvědčovali na kožní mykózu ale ta už se vyloučila . O problému se stydíme mluvit a hlavně nevíme s kym , nebo koho přesně navštívit , zda Alergologa , gynekologa nebo kožního lékaře . Nevíme jak postupovat nebo jaké testy absolvovat . Přítelkyně používá antikoncepci jestli to může mít nějaký význam . Zatím praktikujeme přerušovanou soulož s tím , že při ejakulaci "mířím" daleko od partnerky ovšem tato metoda je dost nepohodlná . Problém chceme co nejrychleji vyřešit . Předem děkuji za odpověď(i) .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel můžete mít pravdu, existuje alergická reakce na sperma i na latex a bude třeba navštívit alergologa.

MUDr. Jindřich Lahovský
MUDr. Jindřich Lahovský

Specializace: Alergologie a klinická imunologie
Pracoviště: Ordinace pro alergologii a lékařskou imunologii, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: