Alergie na stipnuti včelou

Dobrý den, včera mě bodla včela do čela,žihadlo sem vytáhl okamžitě. Natož sem použil cibuli a ocet, poté led na štipanec.. Ráno zhoršení otoky a po celém obličeji, oči skoro přes ně nevidím.koupil sem Claritin.Natož sem navštívil jednu paní doktorku, jelikož muj doktor nebyl. Paní doktorka my podala nake kortikoidy do žili,pote nepsala léky Prednison, Dithiaden a oční kapky Spersallerg. Situace momentálně pořád stejná, otok zůstává a ne zmenšuje se, je možné že mám alergii na bodnutí hmyzem? Děkuji za odpověď s Pozdravem Ludvik Marek. Zítra mám navštívit svého obvodního lékaře..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle popisu reakce se může jednat o alergii na hmyzí bodnutí. Doporučovala bych alergologické vyšetření s odstupem cca 3-6 týdnů od reakce. Měl byste být vybavený pohotovostním balíčkem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: