Alergie na včelu

Dobrý den! Synovi /8/ byla asi před 5ti lety zjištěna silná alergie na včelu. Bylo mu z krve naměřeno 198 /nějakých jednotek, bohužel si nevzpomenu jakých/. Asi před měsícem byl na nových odběrech a alergie se výrazně zlepšila /25 opět nějakých těch jednotek/. Včera stoupl na koupališti na včelu a mimo obav, že mu budeme muset píchnou Epipen vůbec k žádné reakci nedošlo. Je možné, že se dítě zbaví bez jakékoliv léčby alergie na včelu? Mockrát děkuji za odpověď a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spíše jde o to, kolik jedu se do chlapce při vpichu dostalo, nemusel být vpich "plnohodnotný" nebo byla včelka mladá...variant je mnoho. Je také možné, že s růstem chlapce alergie polevuje (vyzrává imunitní systém, který se setkal s mnoha jinými alergeny), budte přesto opatrní, dodržujte alergické opatření, noste sebou ten balíček s Epipenem nadále, ale je možné, že z alergie chlapec časem plně vyroste, projevy alergie se zmírní. Ale zatím bych byla v soudech spíše opatrná (uvidíte až cca kolem 18-tého roku). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Naučte se samovyšetření prsu
Články: Naučte se samovyšetření prsu
Samovyšetření prsu má...
Zlomenině krčku je lepší předcházet než ji pak léčit
Články: Zlomenině krčku je lepší předcházet než ji pak léčit
Zlomenina krčku stehenní...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Močový měchýř
Články: Močový měchýř
Močový měchýř je dutý orgán...
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Kompresivní punčochy: Aby se vám dobře nosily
Články: Kompresivní punčochy: Aby se vám dobře nosily
Nejvíce se o nich mluví v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: