Alergie na venlafaxin

Již rok beru venlafaxin 150 a trittico 300, předepsané psychiatrem. Domnívala sem se, že že můj problém pomine, ale je zde stále: bolest v krku nebo na prsou, kašel, pocit jakobych vykouřila dvacet cigaret a hlavně velmi alergická pleť i kůže. Používám kvalitní kosmetiku, přesto mám dojem, že moje pleť je stále až bolestivě zarudlá a zalergizovaná. Domnívala jsem se, že je to alergií na některé látky, které kosmetika obsahuje. Nyní mě napadlo, že se jedná o alergii na venlafaxin. Je to možné, psychiatr neumí odpovědět

Odpověď odborníka:

dobry den ja bych u vás nejdřív na prvním místě doporučila vyšetření alergologem nebo pneumologem, který by udělal i spirometrické vyšetření a vyloučil bronchiální astma. Zároveň by se podíval na kůži a zhodnotil by projevy jaké popisujete. Nepíšete, jestli užíváte i jiné léky. Proto opravdu doporučuji vyšetření u specialistu. Je dobré vždy kožní projevy vidět. s pozdravem MUDr.Gertruda Čápová

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: