Alergie? vysoký krevní tlak?

Prosím o radu - při ranním probuzení jsem měla mírně napuchlý obličej, rudý a rozpálený. Na alergologii nasazena Dasselta prednison a mast. Při změření tlaku jsem měla doma 175/115 . užívám Micardis. Do večera žádná úleva a ani moc velký pokles tlaku. Co může být příčinou?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysoký tlak příčinou být rozhodně může, ale třeba i menopauza, či jiné příčiny. Bylo by vhodné co nejdříve navštívit lékaře, který Vás bude tlakově sledovat, případně zvýší antihypertenzní léčbu a udělá další testy, které by mohly osvětlit příčinu Vašich potíží. každopádně normální tlak by měl i na antihypertenzivech být cca do 140/90, cokoli nad to je nedostačující antihypertenzní terapie

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: