Algonerodystrofický syndrom kostí

Prosím o radu, je mě 68let a diagnostikovali mě algonerodystrofický syndrom kosti lýtkové a celkové odvápnění kostí-byl mě předepsán lék Protelos 2g vzhledem k alergii na léky a dvanácterníkový vřed po biofosfátech se bojím lék nasadit jsem doma sama, proto se ptám zda se tato diagnoza nedá léčit nějakým lékem s menšíma vedlejšíma účinkama lépe snesitelným pro organismus-jsem alergická na kyselinu salycilovou a hormony děkuji babička

Odpověď odborníka:

Stroncium ranelát Protelos patří k nejmodernějším lékům, skutečně má některé vedlejší účinky o kterých je doibře se poradit s ortopedem. Nepopsala jste příčinu pro kterou vznikl algodystrofiucký syndrom dolní končetiny. Obecně platí, že pro tuto chorobu, která se léčí dlouhodobě a je třeba značné trpělivosti pacienta, je na prvním místě léčba původního onemocnění, na příklad řádné doléčení zlomeniny dolní končeztiny prostředky rehabilitace, pohybové a fyzikální léčby. K tomu základem je dostatečné množství vápníku, kalcia a vitaminu D, na příklad preparát Calcichew a jiné proparáty, dostatek pohybu a také dostatek bílkovin a ostatních vitamínů.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x