Alkohol a jaterní testy

Chtěla jsem se zeptat udělala jsem pořádnou hloupost. Dnes jsem byla na odběru krve ... mam hyperfunkci štítné žlázy a už hodnoty jsou v pořádku ... dnes už jsem šla na poslední krev na jaterní testy a pak bych chodila na pravidelné prohlídky po půl roku. Jenže já na to zapomněla, že tam jdu a užila jsem den před tím alkohol a k tomu nalačno začátek konzumace alkoholu 18:00. Vypila jsem 3skleničky červeného vína. Po 21:00 jsem šla spát a o půl 4 ráno jsem si to uvědomila a hned jsem do sebe nalila litr čisté vody. Je mi jasné, že budou zvýšené hodnoty .. mam strach že mě doktorka seřve .. Bude to tak zlé s těmi hodnotami? Jsem malého vzrůstu 153cm a váha 50kg. Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Jano,
tři skleničky by se na jaterních testech projevit neměly, problém může být s thyrozolem, což je lék běžně se užívající při hypertyreóze (nepíšete, jestli užíváte), ten zvýšené jaterní testy způsobit může. Ale pokud jaterní testy budou zvýšené, byly by zřejmě zvýšené i bez alkoholu. Troufnu si ale tvrdit, že testy dopadnou s největší pravděpodobností dobře
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léky na zácpu a průjem mívají vedlejší účinky. Vybírejte opatrně!
Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Články: Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Přestože by se někomu mohlo...
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ochromené srdce aneb Co nám dláždí cestu k infarktu
Články: Ochromené srdce aneb Co nám dláždí cestu k infarktu
Infarkt je pro mnoho lidí...
Hemoroidy: choulostivý problém lze řešit přírodní cestou
Články: Hemoroidy: choulostivý problém lze řešit přírodní cestou
Trpíte hemoroidy? Ještě než...
Infekční komplikace atopického ekzému
Články: Infekční komplikace atopického ekzému
Ekzém není jen nepříjemný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: