Alkohol a léky

Můj dotaz, vnuk bere Cipralex a lékař doporučuje nepít alkohol. Terapeutka alkohol doporučila, že zvyšuje účinek. Kdo je blíže pravdě?

Odpověď odborníka:

Obecně alkohol při užívání antidepresiv nedoporučujeme, i když přímo u typu antidepresiv SSRI (která užívá i Váš vnuk) by ovlivnění účinku alkoholem nemělo být tak výrazné, jako u jiného typu antidepresiv.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: