Alkohol na antibiotika

Ráno jsem si bral antibiotika ospamox (cca v 10 hodin), večer chci jít s kamarádama zapít narozeniny (jen pár piv). Nebude mi z toho zle?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Martine. Váš dotaz příliš nechápu - jste-li nemocen, je už s toho důvodu nerozumné pít alkohol, bez ohledu na to, zda berete nebo neberete antibiotika. Ospamox by v kombinaci s alkoholem nicméně neměl způsobit zásadní problém, může ale dojít ke snížení účinku (na večer Vám navíc asi vyjde jedna s dalších dávek léku...).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: