Alternativa fraxiparinu během těhotenství, alergie na heparin?

Dobrý den. Je mi 29 let, nekuřačka. Na konci roku 2011 jsem prodělala cévní mozkovou příhodu s krvácením do mozku (pravděpodobně díky užívání HA, geneticky nemám předpoklady). Krevní sraženina se vstřebala, tromby se vstřebávají velmi pomalu. Momentálně beru warfarin. Jsem alergická na heparin. Dotaz: Pokud se tromby nevstřebají úplně a budu muset v ředění pokračovat i nadále - budu moci otěhotnět? Warfarin se musí během těhotenství vysadit a nahradit -většinou fraxiparinem...ale já léky na bázi heparinu nesmím... Existuje alternativa???

Odpověď odborníka:

Warfarin skutečně není možné s výjimkou některých speciálních případů v těhotenství užívat. Bezpečnou alternativou heparinu v těhotenství je fondaparinux (preparát Arixtra), doporučuji však vyšetření specialistou - hematologem zabývajícím se poruchami srážlivosti.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x