Amenorea po vysazeni ha

Dobrý den pane doktore, Nepřetržitě 6 let jsem užívala HA Jeanine, bez potíží. Současně jsem diabetik I. typu. HA jsem vysadila, jelikož jsem bez trvalého partnera a také mi byl zjištěn latentní lymfedem, tak abych tělo ještě více nezatěžovala hormonama. Poslední pseudomenstruace se dostavila 23.2.2015 a do dnešního dne (28.3.) se menzes nedostavil. Co mi doporučujete, jak dlouho ještě vyčkávat nebo přímo navštívit gynekologa a nechat si menstruaci injekčně vyvolat? Děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Adéla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to že po vysazení HA menstruace nepřišla jak jste čekala není nic neobvyklého. klidně bych počkal ještě 1-2 týdny, pak kontrola na gynekologii vč UZ vag. vyšetření. nejsem příznivcem vyvolávání menses- ty vlastně k životu potřeba nejsou, a jejich vynechání /třeba užívání atk bez pauzy - tzv. dlouhý cyklus) třeba i na několik let , nezvyšuje žádná onkologická rizika v populaci

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Co všechno může způsobit adenom hypofýzy
Články: Co všechno může způsobit adenom hypofýzy
Hypofýza neboli podvěsek...
Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Články: Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Zažila to většina z nás...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Léčba lupénky u dětí vypadá jinak než u dospělých
Články: Léčba lupénky u dětí vypadá jinak než u dospělých
I když je lupénka u dětí v...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: