Amitriptylin

Dobrý den pane doktore, lékař mi předepsal na dráždivý tračník Amitriptylin 1tbl na noc, dále doporučil laktobacily. Je mi 24let a přiznávám, jsem neurotik... Chci se Vás zeptat, je tento lék pro mne bezpečný? Dočetla jsem se o tom, že může vyvolat tachyarytmie až náhlou srdeční smrt(je mi jasné, že asi ve vyšších dávkách, nebo ne?). To i v tomto dávkování 1tbl na noc? Asi před rokem mi točili EKG a měla jsem tam blokádu Tawarova raménka. Pulz mám v lidu většinou kolem 80-90 za min. Může to být kontraindikace k

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neobávejte se, tento lék je pro vás u této dg. vysoce vhodný. Puls máte v normě a blok tawarova raménka není ničím ohrožující. Nežádoucí ůčinky léků jsou velmi raritní, firmy je ale do příbalového letáku napsat musí, pokud by se vyskytly i jen u jednoho člověka z milionu. Nebojte se, lék berte, dávka je opravdu velmi malá, pomůže vám a uleví od neurosy, uvažujte nebo se zeptejte psychiatra na kombinaci léčby léky i s psychoterapií - je to dobrá metoda na urychlení léčby a ulehčení vašich neurotických problémů. Případný výskyt nežádoucích účinků(zrychlení srdeční akce, bušení srdce a jiné) nebo jiných neobvyklých reakcí oznamte ošetřujícímu lékaři, ale léčbu nepřerušujte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x