Amniocentéza

Dobrý den, podstoupila jsem odběr plodové vody. Při odběru miminko 2 x koplo nohou až k jehle, kde to spíše vypadalo, že do jehly vrazilo. Jaká jsou možná následná rizika pro dítě? Oba lékaři bohužel v dané momenty sledovali odběr vody a ne obrazovku, takže toto neviděli. Děkuji.

Odpověď odborníka:

dobrý den, sledování celého děje na obrazovce ultrazvuku může být zkresleno a ke kontaktu nohy a jehly vůbec nemuselo dojít. Pokud by miminko do jehly skutečně koplo, bylo by to cítit. Nicméně ani v případě, že do jehly skutečně koplo, bych se vážnějších problémů neobával.

MUDr. Jakub Vykouk
MUDr. Jakub Vykouk

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Soukromá gynekologická ambulance Buštěhrad

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: