Amniocentéza,rizika porodu

Dobrý den,je mi 39 let a čekám miminko.Můj lékař mě chce poslat na amniocentézu,ale po tom,co jsem si přečetla,jaká jsou rizika potratu,tak se mi do toho nechce.Zlášť když jsem se dozvěděla,že ani pozitivní výsledek na genetickou vadu nemusí být stoprocentní.Prostě vím,že i kdyby mi nějakou genetickou vadu mého miminka našli,že bych na potrat stejně nešla,tak jsem to vůbec nechtěla riskovat.Můj doktor mi ale jen tak mimichodem řekl,že je to potřeba vědět u porodu,zda je dítě postižené.Mohl byste mi prosím tedy napsat,jak moc je důležité u porodu znát postižení,která se dají zjistit amniocentézou? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Risiko komplikací při amniocentéze se udává mezi 0,5 a 1 procentem.Vždy je nutno zvážit poměr mezi výtěžností metody a risikem .Ve vašem případě,pokud jste rozhodnuta v každém případě těhotenství donosit, považoval bych amniontezu za zbytečnou.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Parkinsonova choroba
Články: Parkinsonova choroba
Parkinsonova choroba je...
Biologická léčba přichází aneb Když klasická terapie nefunguje
Články: Biologická léčba přichází aneb Když klasická terapie nefunguje
V současné době se v léčbě...
Střevní bakterie – pomocníci ke štíhlé linii?
Články: Střevní bakterie – pomocníci ke štíhlé linii?
Mikroorganismy žijící v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: