Amoksiklav 1g

dobry den měl bych dotaz na toto antibiotikum asi pred měsicem sem byl v nemocnici dostal jsem naky penicilin nic mi po něm nebylo a to mi lekařka rikala ze jsem alergicky na penicilin ale nevim jak k tomu dospěla když jsem nikdy nebyl na testech alergenů byla to ještě doktorka když jsem byl malej dětska . Ted mam zanet na pruduskach a byl mi napsan tento amoksiklav chci se tedy zeptat jesli s nim mohu na slunce , jesli nevadi ze jsem měl penicilin v nemocnici před měsicem a jesli je normalni že je mi po něm trochu nevolno a mam prujem děkuji a to jsem sněd teprve dvě tablety děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Je mi líto, že se nepodařilo mezi Vámi a ošetřujícím lékařem navodit důvěrnější atmosféru- neměl by být žádný problém dotazy zodpovědět Vaším lékařem, ten jediný jako lékař,který antibiotikum ordinoval, ná právo na zodpovědné vyhodnocení úspěšnosti léčení..Ale nechtěla bych Vá docela rozčarovat..Slunce se sice považuje za podstatný faktor ve vztahu k vytvoření aktivní formy vitaminu D/ a ten má pro člověka mnoho různých významů../, ale ozáření je zároveň jedním z fysikálních stresorů..V období, kdy organismus svádí boj s infekcí, je jistě lepší se opalování vyhnout. Otázka aplikace dalšího antibiotika / i když s trochu odlišnou účinností/ po využívání penicilinu musí být rozhodně zodpovězena vyšetřujícím a léčícím terapeutem. Zažívací a střevní obtíže po tzv. širokospektrých antibiotikách nejsou bohužel vzácné, trochu je lze omezit aplikací tzv.probiotik.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: