Amoksiklav

Dobrý den, žádám Vás o radu, mám chřipku, bez teplot, ale velký kašel, paní doktorka mi předepsala AMOKSIKLAV po 12 hod. Chtěla jsem se optat, zda k těmto lékům můžu si vzít ještě něco na kašel (ACC) a něco na bolení hlavy (IBALGIN). Je mi 73 let. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

ACC i Ibalgin užívat můžete, současná léčba Amoksiklavem nepředstavuje překážku. Ve Vašem věku však považuji za bezpečnější než Ibalgin spíše Paralen/Panadol. ACC je nejvhodnější užívat ráno ke zkapalnění hlenu. K utlumení kašle na noc je lepší např. Stoptussin, Tussin, Ditustat, Sinecod a některé další. Nejlepší a zároveň nejúčinnější lék na kašel je dostatečný přívod tekutin, který je zvlášť ve Vašem věku velmi důležitý - při nedostatečném příjmu tekutin a užívání uvedených léků by mohlo hrozit zhoršení funkce ledvin.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: