Amoksiklav

Dobrý den, 11.9. jsem byl na strhavani nehtu na palci nohy, nakonec jsem byl nucen podstoupit i plastiku nehtoveho luzka. Dnes mne lekar predepsal Amoksiklav 1g. Co jsem se tak zbezne dival na internet na ruzne diskuse a na negativni ucinky, tak se mne tento lek brat moc nechce (obecne se antibiotikum snazim vyhybat velkym obloukem). Do zpravy o vysetreni mne lekar napsal "mirne zarudnuti, bez vetsiho otoku". Zajimal by me Vas nazor na uzivani antibiotik pri tomto problemu, dekuji za odpoved. Honza

Odpověď odborníka:

Doporučuji ATB užívat, jak máte předepsáno, na kůži žije mnoho bakterií, které pokud se dostanou náhodou do operační rány (pokud překonají všechny bariéry dezinfekce a antiseprických opatření..), způsobí i závažné infekce. Amoksiklav Vás před takovou infekcí má chránit a je menší riziko užívat tato ATB, než riskovat (i při malém zarudnutí a malém otoku) rannou infekci třeba s ohrožením palce.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: