Amoksiklav - bolest při stolici

Dobrý den, před třemi dny jsem dobrala antibiotika Amoksiklav. Během užívání jsem měla dvakrát průjem. Potom se objevilo něco jako opruzenina, ale mám hrozné potíže při stolici, je to jako by ze mě vycházel ježek, bolest mi žene slzy do očí. Po pár dnech jsem začala mít i gynekologické potíže spojené s užíváním antibiotik - dostala jsem v lékárně Vakos XT vaginální kuličky. Užívám dva dny. Bolest při velké potřebě je neuvěřitelná. Prosím o radu jak se toho co nejdříve zbavit. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bylo by vhodné navštívit chirurga, který se Vám podívá do konečníku - může se jednat o hemoroidy, nějakou trhlinu v oblasti konečníku, případně perianální píštěl, případně také (ale je to méně pravděpodobné) dismikrobii - což znamená, že antibiotikum vybilo normální střevní floru, ale to byste trpěla průjmem. Důležité je, jak vypadá nyní Vaše stolice, jestli zde není krev atd.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: