Anální divulze

  • Dotaz od: Jiří Kolan
  • Publikováno: 13.6.2013
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám sexuální(zdravotní) problém. Nesnesu anální styk, kvůli partnerovi(jeho průměru cca 4 cm). S proktologem jsem řešil divulzi, ale tak nějak se tomu bránil. Doporučil dilataci Dilatanem (ten je OK, ale je to malý průměr cca 25mm max.)Dostatečně to neuvolní(nepřipraví).Myslíte, že to proktolog může provést, nemám jinak žádný analní problém. A hlavně jestli divulze pomůže. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nemáte žádný zdravotní problém, není divulze indikována. Každý lékařský zákrok má své indikace, ale i kontraindikace a také komplikace. Divulze je indikována především při anální fisuře (akutní), ale indikací není bolestivý anální styk

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: