Anální fisura

Dobrý den,dnes jsem byla u lékaře kůli bolesti konečníku a následné krvi na papíru.Trápí mě to již 6let (od prvního porodu).Pan doktor mě vyšetřil prstem a diagnostikoval Anální fisuru.S tou jsem šla na chirurgii a tam mi pan dokrot doporučil nějaký zákrok - Divulse.Říkal,že se to dělá v naróze.Chtěla jsem se zeptat,jak dlouho trvá rekonvalescence a za jak dlouho budu moci fungovat normálně.Bojím se,že to bude velmi bolestivé a nebudu schopna se postarat o děti.A prosím myslíte,že tímto vyšetřením prstem,se dá vyloučit nádor konečníku? Děkuji

Odpověď odborníka:

Vyšetření prstem je základní a potřebné. Plnou jistotu ale dodá teprve endoskopické vyšetření. Fissura řitního otvoru větší komplikace v konečníku většinou nepřináší, ale opatrnosti není nikdy dost. Samotný zákropk divulse svěračě v celkové anestezii není poté zvláště bolestivý a kromě 24 hodin nijak způsob života neovlivňuje. Jen několik dní poté si musí pacient hlídat vyprazdňoivání.stolice, svěrač je vždy něco volnější.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: