Analni polyp

Dobrý den, Již delší dobu mám střídání příjmů a zácpy, je mi 26 let, mám sedavou práci, beru mirzaten, depresinal, euthyrox a lipanthyl, kdysi dávno jsem měl hemeroidy. V rodině byly rakoviny ( plíce,slinivka,prsa ) Kvůli stridave stolici jsem podstoupil KSk, vyšetření s normálním nálezem vzorek z ilea s nálezem obraz s hyperplastickou tkání, místy obraz až benigniho lymfoidniho polypu. Dle gastroenterologa nález v normě té biopsie. Jelikož mám skoro pořád na papíře krev, zašel jsem do proktologicke ambulance, kde mi Dr. Provedl anoskopii s nálezem fisura ani 4 mm a 4 polypy velikosti 2 mm a budou mi provádět divulzy v CA. Chtěl bych se zeptat, zda mě má nález na biopsii z kolonoskopie a polypy v konečníku nějak znepokojovat, nebo mohu být v klidu ? Váha 88 kg výška 178. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Josefe. Histologie z KSK byla vpořádku, to sám konstatujete. Polypy v konečníku a anální fisura jsou spíše bolestivou a krvácivou záležitostí než důvodem k obavám z rakoviny. Nicméně předpokládám, že při případné divulzi konečníku Vám proktolog rovněž odebere vzorek na biopsii resp. bude Vás nadále sledovat. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: