Anemie

Je mi 78 let a mnoho let jsem brala kvůli nízké hodnotě hemoglobinu napřed Ferronat a poslední 4 roky Sorbifer Durules. Od března neberu žádné antianemikum, neboť prý snižuje účinek Euthyroxu, který beru také ráno na lačno kvůli autoimunní thyreoiditidě. Také užívám ráno na lačno Helicid. Hemoglobin jsem mívala kolem 136 g/l, po dvou měsích bez Sorbiferu mi klesl na 121 g/l. Paní doktorka mi řekla, že to ještě necháme tak a na krev mám přijít až zas za 3 měsíce. Teď mi ale připadá, že jsem víc unavená a nevím, zda to nemám přičítat dalšímu snížení hodnot hemoglobinu. Prosím o radu, zda bych neměla raději rovnou začít zase brát nějaké antianemikum a zda je jedno jaké, zda by každé ovlivňovalo hormon štítné žlázy. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, např. u Aktiferrinu výrobce vámi uváděnou interakci s Euthyroxem nepopisuje. Vzhledem k tomu, že jste unavená, navštivte svoji lékařku a konzultujte s ní příp. mj. znovu možnost zahájení protianémické léčby.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x