Anestezie

Dobrý den, v nejbližší době mám jít na extrakci všech zubů moudrosti, ale bojím se narkózy.. Beru antidepresiva (Citalon 10 mg) a nevím, zda je možná a bezpečná narkóza. Prášky mě tlumí a uspávají a tak se bojím, aby se to s narkózou blbě nespojilo a já se neprobudila. A mohu vůbec dostat ten oblbovací prášek, co se dává před operací? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Anestezie je možná samozřejmě i pokud berete antidepresiva typu Citalonu. Tento lék má s anestetiky interakce celkem nezávažné. Premedikaci ( "oblbovací prášek" ) dostat můžete také. V každém případě musí anesteziolog zodpovědně stanovit dávku a na tu ospalost po lécích byste mu měla v rámci předoperačního vyšetření zmínit.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: