Anestezie u porodu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na bezpečnost epiduralu u porodu. Mám za sebou 3 porody. První neúspěšný s píchnutým epidurálem, druhý porod CS pod celkovou narkozou a třetí porod CS s částečnou anestezii. Chtěla jsem se zeptat, chtěla bych 3 dítě, ale bojím se další anestezie a píchání do páteře, proto bych se chtěla zeptat, zda 3 píchnutí do páteře může mít nějaké následky. Občas mě bolí páteř a proto se bojím, abych třeba nezůstala na vozíku, když už budu mít 3 pidurál. Nechtěla bych jít do celkové anestezie, protože chci vidět miminko hned po porodu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Epidurální anestezie je u porodu císařským řezem vhodná varianta a riziko vážných komplikací, které by eventuálně vedly k ochrnutí a "vozíku" je velmi nízké ( 1 takový případ na několik desítek tisíc anestezií ). Ani opakované epidurální anestezie nijak vyšší riziko nepředstavují. Riziko postpunkčních bolestí zad tu sice je, ale zkušený anesteziolog mu může celkem dobře předejít.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: