Anestezie u zubaře v těhotenství

Dobrý den, při svém druhém těhotenství mám obrovské problémy se zuby. Během jednoho měsíce mi musel zubař vyndat 2 korunky vč. kořenů, poprvé použil jen jednu slabší injekci anestezie, podruhé jsem dostala dvě silnější dávky, protože jsem na křesle seděla přes hodinu a půl a nebylo možné zub bez velkých bolestí dostat ven - v tomto druhém případě mi dávku dal hlavní lékař praxe, do které docházím a uzbezpečoval mě, že to děťátku nijak nevadí (aktuálně to byl 18. t.t. a v ca 15. t.t. proběhl první zákrok). Teď jsem ve 21. t.t. a aby toho nebylo málo, strašně mě rozbolela zkažená osmička a bolest nemůžu vydržet (neberu žádné léky, protože poprvé a podruhé jsem párkrát vzala Ibuprofen, celkem jen 7 tablet z celého balení). Za 3 dny jdu vytáhnout steh z druhého zákroku a jestli bolest neustoupí, což asi neustoupí, budu požadovat vytržení zkažené bolestivé osmičky - už jsem ale nešťastná, protože nevím, jestli můžu potřetí v tak krátké době dostat anestezii, jestli to děťátku opravdu neškodí. Bohužel ale vím, že nemám šanci trhání osmičky bez umrtvení vydržet ! Může třetí umrtvení dítěti ublížit? Prosím o odpověď, už jsem opravdu bezradná a vystresovaná, jak moc dítěti ubližuji nebo ne. Děkuji. Petra Š.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro! Dobře aplikovaná anestezie by neměla děťátko poškodit a jestli 2 nebo 3 "umrtvení" na tom vážně moc nesejde.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: