Aneurysma

dobrý den.. mám na vás takoví dotaz ..už asi dva měsíce mám strach z mozkové výdutě neboli aneurysma.. Mám od narození až po současnost úplně zdravou krev všechny anomálie jsou v pořádku a celý můj zdravotní stav je dobrý.. nikdy v životě mě nic netrápilo až ted ten strach a následné obvinování že tu nemoc mám.. u nás v rodině nejsou žádné problémy s cévami.. myslíte si že když mám vše v naprostém pořádku že bych stejně mohla mít aneurysma.. ?? děkuji moc za zodpovězení dotazu ..

Odpověď odborníka:

Aneurysma se dá stoprocentně vyloučit jen na CT mozku s kontrastní látkou do cévy, což se ale provádí jen když má člověk potíže značící možnost aneurysmatu. Až 1% lidí aneurysma má a nikdy nezpůsobí obtíže. Nemáte- li žádné obtíže, nemusíte se obávat, ale zároveň 100% se nedá říci, že nějaká ceva vydutá není.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x