Angína

Dobrý den paní doktorka, potřebovala bych radu ohledně antibiotik Fromilid 500. Od minulého týdne jsem měla bolesti v krku, horečky a všechny příznaky na chřipku, léčila jsem to různými preparáty. Bohužel bezúspěšně. Toto pondělí mě od rána bolelo pravé ucho a lékaři mi jej museli "píchnout". Při vyšetření zjistili "čepy" na mandlích, tudíž mi diagnostikovali angínu. Předepsali mi Klacid 500, který užívám léta, neboť jsem alergická na penicilin, bohužel v lékárně tyto léky nemají, neboť jejich výroba je pozastavena. Z tohoto důvodu jsem dostala Fromilid 500. Je to již třetí den, co jej beru, ale úleva je jen minimální, naopak se přidali žaludeční problémy a průjem. Možná očekávám lepší výsledky, neboť po Klacidu mi již třetí den bylo daleko lépe. Lékarnice mi řekla, že jsou zcela stejného složení. Proto potřebuji poradit, zda vytrvat v léčbě, či tyto antibiotika nahradit jinými. Děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Antibiotika Fromilid a Klacid mají stejnou účinnou látku, jen může být odlišné složení přídavných látek. Tyto přídavné látky mohou být zodpovědné za některé nežádoucí účinky, avšak léčebný účinek obou preparátů by měl být stejný. Je možné, že příčina je jinde, proč se Vám neulevilo. Žádná choroba není stejná, ani léčba by neměla být volena uniformně. Pokud máte případně virozu, žádná antibiotika nepomohou, s infekcí si musí poradit Váš imunitní systém. Pokud léčba neúčinkuje, je dobré se poradit s lékařem, který ji předepsal. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: