Angína

Dobrý den, začaly se mi z ničeho nic zvětšovat uzliny. Na krku trochu, celá oblast za levým uchem mě bolí a nahmatám si tam 3 malé bolestivé bouličky v oblasti za uchem a na zadní části krku. V krku mě bolí jen chvilkami. Prý je mírně zarudlý. U lékaře jsem byla, byla mi diagnostikovaná angína, ale krevní výsledky byly v pořádku. Jsem na neschopence, ikdyž se vůbec necítím nemocná až na bolest oblasti za uchem. Můžete mi poradit, co by to mohlo být, když krevní testy jsou v pořádku? Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud proděláváte nebo jste prodělala anginu či jiné zánětlivé onemocnění horních cest dýchacích, mohou být hmatné útvary v oblasti krku či ucha zvětšené uzliny, které jsou známkou aktivace při této infekci. Nepíšete, jaké konkrétní krevní testy Vám dělaly, nicméně při lokalizované infekci mohou být krevní odběry zcela bez patologie resp. jejich normální hodnoty infekci nevylučují. Zvětšení lymfatických uzlin může přetrvávat i nějakou dobu po odeznění či vyléčení infekce - záleží na typu a rozsahu infekce i činnosti imunitního systému. Nevím, jak se léčíte nebo jste se léčila (antibiotika?). Pokud budou potíže přetrvávat i po skončení léčby, zajděte na kontrolu k Vašemu praktickému lékaři.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Články: Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Objevily se vašemu dítěti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: