Angina

Dobrý den.Přítel trpí druhy měsíc bolestmi v krku,zvýšenou teplotou.Jako první navstivil pohotovost kde mu doktor okamžitě nasadil antibiotika(bez penicilinu ,je má něj alergicky) které užíval pět dni bez jakékoliv úlevy.Dále navštívil praktickou doktorku která mu nasadila fromilid také bez účinku.Proto navštívil ORL kde mu doktor udělal stěr kde mu našli streptokoky nasadil mu další antibiotika na 10 dnů poté další stěr,další 10 denní antb. další stěr 3 denní antb. s účinnosti 10 dnů,další stěr a nakonec antibiotika s penicilinem a po stěru mu oznámil že streptokok už tam není ale zůstala angína,nechal bez léčby jen kloktat nosem. Po dvou dnech už bylo vše v poradku, bolest v krku žádná a nyní poo dalších 4 dnech znovu bolesti,zvýšená teplota a na mandli díra vel.petikoruny.Přítel už je zoufalý a bádá dal.Prosíme o Váš názor a doporučení.Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se angína opakuje více než 4x je nutno zakročit radikálně. Opakovaná léčba ATB a opakované záněty mandlí jsou větším zlem, než operace v případě, že se operace provede plazmou tak, aby nedošlo k narušení imunitní úlohy tonzil. Doporučuji konzultaci u nás v LENTE. S úctou, dr. Pavelec

MUDr. Václav Pavelec Ph.D.
MUDr. Václav Pavelec Ph.D.

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Ušní-nosní-krční klinika LENTE

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x