Angína

Dobrý den. Už 5 dní beru antibiotika Augmentin, kvůli angíně. Na kontrolu mám jít za 3 dny, ale citím se pořád stejně. Mám pořád zarudlý krk, bolest krku a bolest hlavy. Výtěr z krku mi doktor nedělal. Je možné, že bych mohla mít streptokoka? Ve třídě sedím vedle kamaradky, která měla streptokokovou angínu a já onemocněla hned po ní.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud by byla angína streptokoková, Augmentin je to správné antibiotikum. Vyzdravení ale může trvat i dýl než 5 dní. Nejlépe stav hojení zhodnotí lékař. Také se může jednat o viirovou angínu a tu antibiotika nevyléčí.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: