Angína

Uz 3ti den mam v krku na jedne mandli hnisave bile loziska, boli me v krku (da se to) a bolela me take hlava+ryma, horecky nejspis nemam, max. zvýšené. Kdysi jsem to mela daleko horsi, proto velmi zvazuji, zda je nutne jit k doktorovi a zda se angina musi vzdy prelecit antibiotiky?Nyni uzivam sprej JOX a Tantum verde, nemuze to stacit? Vite, nechci si antibiotiky narusit prirozenou obranyschopnost, ale rovnez nechci nic zanedbat. Dekuji predem!

Odpověď odborníka:

Pokud byste měla vysoké teploty, silné bolesti, které neodeznívají ani při symptomatické terapii, je vhodné lékaře navštívit a stav si bude možná skutečně žádat antibiotika. Ověřit se to navíc pomocí CRP, které Vám Váš praktický lékař může vyšetřit rovnou v ordinaci. Přeji pěkný den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: