Angina

Dobry den, asi pred 3-4 mesici jsem prodelal dve lehci anginy (bez teploty, jen boleni v krku) kratce za sebou (tusim, ze na vine byl streptokok). Pri druhe angine me doktori pichali penicilin injekcne a vse ukoncili pendeponem. Pry budu na nejaky cas chranet. Odjel jsem do Australie na studijni staz a tady jsem dostal znovu anginu (ale uz s teplotou, bolenim svalu, na tyden jsem v posteli). Doktor (zde mimochodem dost drahy) mi predepsal znovu penicilin.. Chci se zeptat, zda neni na zavadu uzivat znovu penicilin po cca 3 mesicich.. A jak je mozne, ze i po injekcnim penicilnu a pendeponu jsem znovu anginu chytil.. Je ale pravda, ze tu jsou dost velke teplotni rozdily a naprosto silena klimatizace (je jak severni vitr). Je mi 28 let, sportuju a nikdy jsem nemel zadne zavazne zdravotni potize. Dekuju za vyjadreni V. Vlasek

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Odstup 3 měsíců mezi dvěma léčbami penicilínem je dostatečný . Na rozvoji další angíny se dle mého názoru podílí významým způsobem právě studená klimatizace a velké teplotní rozdíly, svoji roli hraje i míra stresu v novém prostředí. Po skončení léčby penicilínem se zkuste zaměřit na posílení imunity, bude-li to možné doporučuji koupit si v lékárně pastilky na cucání zlepšující imunitu, dbejte na dostatečný spánek, odpočinek a příjem tekutin, zvyšte konzumaci čerstvého ovoce a zeleniny. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: