Angina

Ráda bych se zeptala na problém ,který mne delší dobu trápí dle mého názoru opakovaně prodělávám hnisavou angínu a pořád se mi vrací.Nemám teploty jsem jen vyčerpaná a mám občas zimnici šíleně mě pořád bolí v krku a za ušima. Z léků jsem dostala předepsáno Zinnat,cotrimoxazol,augmentin a nyní jsem dobrala duomox ani jedny léky mi nezabrali jen mě trochu méně bolí v krku.V krku mám kousky hnisu. Chtěla jsem se přeléčit penicilínem,ale paní doktorka nechtěla,neboť říkala,že je to příliž drastická léčba,tak nevím jestli mám znovu požádat o penicilín,neboť nejsem schopna normálně fungovat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud jste již byla přeléčena vámi uvedenými antibiotiky, tak například Augmentin patří mezi antibiotika penicilínového typu, tudíž nevím, proč vám odpověděli, že penicilin nedostanete. Určitě penicilin je lékem volby pro anginu. Při vašem opakovaném problému byste měla mít výtěr z krku, aby se vědělo jaký typ bakterie v krku máte. Rovněž byste měla mít kompletní vyšetření, sedimentace, CRP, krevní obraz, posouzení lékaře ORL zda je vhodné mandle odebrat či nikoliv. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: