Angína

Dobry den p.doktore trpim castejsimi anginami 1az 2krat do roka a tento mesic to je extrem.vratila se mi potreti.takze potreti beru antibiotika:-( muj dotaz zni-lze nejak predchazet angine a jak.a pokud uz ji dostanu tak jak ji lecit co nejmene drasticky pro telo..tzn.bez antibiotik?O vytrhnuti mandli nechci slyset,pak to seda vse na prudusky.dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte časté angíny a opakovaně berete antibiotika bez efektu, asi o odstranění krčních mandlí budete muset chtít slyšet. Předcházet angínám se nedá, vy máte pravděpodobně chronický zánět mandlí, které jsou trvalým zdrojem reinfekce. V tomto případě váš názor "že po odstranění vše sedá na průdušky" není správný, naopak mohou být mandle příčinou častějších respiračních infektů, které po odstranění mandlí coby ložiska infekce mohou vymizet. S většinou infekcí se tělo dokáže vyrovnat i bez antibiotik, jen to trvá déle a nemoc může mít těžší průběh. Existují i takové průběhy angín, které mohou člověka ohrozit na životě.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: