Angina

dobry den rad bych se zeptal jestli je mozne dostat anginu, jestlize pred 14-15lety jsem byl na operaci krcnich mandlich. mam pocit jako by se to vracelo, jako bych mel nejakou chnisavou anginu, velmi casto mam bolesti v krku,zvysenou teplotu, kasel. dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolesti v krku a zvýšená teplota v důsledku bakteriální (nebo i virové infekce) se mohou objevit i po odstranění krčních mandlí (nejde tedy o angínu, ale o zánět nosohltanu, případně katar horních cest dýchacích), rozlišit to mmůže Váš lékař, který i určí, zda je potřeba infekci léčit antibiotiky.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: